fbpx

ABC matrika - kako lahko sami zgradimo poslovni model? (transkripcija posnetka)

Da bi sami zgradili celovit poslovni model potrebujemo znanja s treh področij. Prvo področje  je marketing 101, torej osnove marketinga, drugo področje vsebinski marketing in tretje področje digitalni marketing.

Pot je lahko dolga in…

Ko se odločamo za samostojno podjetništvo in nimamo predznanja v marketingu in prodaji, se lahko srečamo s številnimi izzivi.

1. Nimamo predznanja

Prvi izziv je ta, da nimamo ustreznega znanja, torej ne poznamo, kako delujejo poslovni modeli, kako se izvaja marketing in prodaja. Torej tu potrebujemo neka osnovna znanja.

2. Ogromno informacij

Drugi problem je ta, da obstaja ogromno informacij o strategijah, taktikah digitalnega marketinga, vsebinskega marketinga in tako naprej. Na podlagi teh informacij se zelo težko odločamo, ali bomo sami gradili svoj poslovni model ali pa bomo iskali pomoč drugih.

3. Tehnično znanje

Tretji problem tehnično znanje - informacijska pismenost Ali imamo sami dovolj tehničnega znanja, da vzpostavimo vse sisteme in podsisteme, ki jih potrebujemo, da bo naš online posel deloval kot celovit poslovni model?

Znanja in veščine za digitalni marketing – ABC matrika

V tem prispevku želim na kratko predstaviti katera znanja in veščine potrebujemo, po eni strani za te tri kategorije, ki sem jih že omenil, osnove marketinga, osnove vsebinskega marketinga in pa osnove digitalnega marketinga z namenom, da zagotovimo vse potrebno za izvajanje treh glavnih procesov po ABC metodi: a) zagotavljanje spletnega prometa, b) pridobivanje potencialov in negovanje odnosa ter c) izvajanje prodaje.

Celotna vsebina (video posnetek in pdf gradivo) je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljena je ABC matrika znanj in veščin, ki jih potrebujemo, če želimo sami zgraditi svoj poslovni model. Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>