fbpx

Tri kategorije vsebin za uspešno poslovanje na spletu (transkripcija posnetka)

Zakaj vsebinski marketing in kako vsebinski marketing podpira poslovni model?

Vsebine lahko služijo različnim namenom. Lahko izobražujemo svoje potencialne kupce. Preko vsebin se lahko predstavimo svojim kupcem. Na podlagi uporabnih vsebin se naši potencialni kupci lažje odločijo za nakup.

Vsak uspešen poslovni model, zgrajen z ABC metodo, vsebuje tri kategorije vsebin, in sicer: brezplačne vsebine, ki so namenjene zato, da privabimo obiskovalce na našo spletno stran; zaklenjene vsebine, ki jih ponujamo zainteresiranim in s temi vsebinami, tudi negujemo odnos; tretja kategorija plačljive vsebine, ki so lahko naši digitalni produkti, storitve, izdelki.

Kaj, kdaj, kje, kako, kako pogosto naj objavljam vsebine?

Problemi, s katerimi se lahko srečamo, so naslednji.

1. Namen vsebin

Prvi problem je namen vsebin. Ali dobro razumemo, zakaj so vsebine namenjene v poslovnem modelu in katere vsebine služijo katerem namenu?

Največkrat smo preobremenjeni zato, ker obstaja tisoč možnosti. Katere vsebine ponujati in na kakšen način ponujati in tudi komu jih ponujati.

2. Načrtovanje in priprava

Drugi problem predstavlja načrtovanje in priprava vsebin. Če nimamo nekega jasnega cilja in načrta, potem je tudi sama priprava vsebin lahko velik izziv zato, ker skačemo iz ene vsebine na drugo vsebino. Možno je tudi, da odlašamo z objavljanjem zato, ker želimo, da so vsi naši izdelki, vse naše vsebine perfektno pripravljene in jih nikoli ne objavimo.

3. Objavljanje vsebin

Tretji problem, če smo se že odločili, da objavljamo, je lahko nekonsistentnost. Večkrat se lahko navdušimo, pripravimo dve ali tri objave in potem kar naenkrat vse obstane, ker nimamo nekega jasnega cilja oziroma ne vidimo jasne povezave med objavljanjem vsebin in našimi poslovnimi cilji.

Vsebinski marketing – ABC metoda

V tem kratkem prispevku vam želim predstaviti tri kategorije vsebin za uspešno poslovanje na spletu.

Celotna vsebina (video posnetek in pdf gradivo) je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljene sto tri kategorije vsebin ABC metode, ki podpirajo celovit poslovni model. Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>

- 70% v predprodaji !  

KODA: PRED30

spletni tečaj

BESEDE, KI PREPRIČAJO