fbpx

Vodenje

Navdušite s svojo zgodbo

Karizmatično vodenje

Transformacijski in karizmatični vodje imajo izjemen vpliv na ljudi, zato si jih vsaka organizacija želi imeti. Lahko jih pridobijo na trgu ali pa sami razvijejo sisteme identifikacije, ocenjevanje in razvoja potencialov za vodenje.

Vsakdo, ki se znajde v vlogi vodenja, si želi, da mu sodelavci sledijo. Uspešni vodje imajo relo razvite socialne veščine in občutek za delo z ljudmi. Imajo jasno vizijo, znajo navdušiti druge za vizijo in skupne cilje, imajo visoka pričakovanja do sebe in drugih, znajo razvijati ljudi na višji ravni. Posledično imajo visok status in priznanje socialnega okolja.

Rojeni ali narejeni

Problem je, da je takšnih vodij zelo malo. Razlogi so številni.

VEŠČINE VODENJA

V kolikor se bodoči ali novi vodje pred zasedbo vodstvenga delovnega mesta niso imeli možnost izobraževati in usposabljati za to vlogo, se zelo hitro soočijo s kompleksnostjo medosebnih odnosov, skupinske dinamike in raznolikosti posameznikov.

DELO Z LJUDMI

V kolikor nisto takoj sprejti kot vodje ali pa se jim sodelavci kakorkoli uprejo, lahko vlogo vodenja doživljajo kot zelo stresno.

Vsakdo, ki želi postati vodja, si zasluži ustrezno pripravo oziroma razvoj vseh potrebnih všečin. Tudi sam sem bil v svoji karieri zelo mlad in neizkušen potisnjen v vlogo vodje. Srečo sem imel, ker sem imel dobre mentorje, ki so me spretno opazovali in usmerjali mor razvoj. Delovne izkušnje sem nadgradil z znanstvenim proučevanjem procesa vodenja in sistemov razvoja vodenja v organizacijah.

Veščine vodenja

Proces vodenja je kompleksen proces komuniciranja. Razvoj osebnih in socialnih kompetenc za področje vodenja lahko razvrstimo v naslednje kategorije. Vsaka odraža naravo odnosov in zahtevanih komunikacijskih veščin.

Osebna učinkovitost

Osebna vizija in poslanstvo. Poznavanje in vodenje samega sebe. 

Komunikacija in medosebni odnosi

Upravljanje odnosov in vodenje posameznikov.

Skupinska dinamika in vodenje timov

Oblikovanje, razvoj in vodenje skupin in timov.

Veščine vodenja in socialnega vplivanja

Transformacijsko in karizmatično vodenje.

Razvoj vodenja - sistemov in posameznikov

1.

Blog in e-publikacije 

Svoje znanje in izkušnje delim v obliki blog objav in različnih elektronskih publikacij. Na blog strani - kategorija vodenje - lahko postavite vprašanja, ki vas zanimajo. 

2.

Programi usposabljanj 

Brezplačne in premium programe na temo vodenja in razvoja vodenja ponujam v obliki spletnih tečajev in praktičnih delavnic v živo.

3.

Individualni NLP coaching in poslovno svetovanje

Specializiral sem se za coachinge na področju razvoja vodenja (Leadership coaching, Executive coaching). Imam pa tudi bogate izkušjnje na področju razvoja sistemov razvoja vodenja v organizacijah.

dr. Džemal Durić

Leta 2015 sem doktoriral na temo transformacijskega vodenja v hierarhičnih organizacijah. Pri svojem delu sem imel možnost svetovati in  razvijati sisteme razvoja vodenja, razvijati izobraževalne module vodenja in organizacijskega razvoja v okviru dveh mednarodnih magistrskih študijskih programov. Znanstveno in praktično proučujem: proces vodenja, razvoj vodenja, karizmatično vodenje in karizmatično komuniciranje, upravljanje s človeškimi viri.

Vabim vas, da se seznanite z rešitvami, ki jih ponujam na področju vodenja in čim prej razvijete svoje veščine do najvišje ravni. Razvijte svojo osebno karizmo. Pritegnite pozornost, navdušite in motivirajte vse svoje sodelavce. Če vodite s srcem, drugi to hitro opazijo in se navdušijo. Stopite naprej, navdušite s svojo zgodbo.

Novejše blog objave

Elektronske publikacije in spletni seminarji

Spoznajte tri največje strahove javnega nastopanja in tri orodja za razvoj veščin samozavestnega in prepričljivega prezentiranja in javnega nastopanja.

Spletni tečaji

Program ponuja orodja za samozavestno in prepričljivo prezentiranje in javno nastopanje pred različnimi skupinami. Spoznali boste kako načrtovati vsebine, kako razviti lastni slog prezentiranja in kako čustveno vplivati na publiko. Glavni cilj je, da pripravite in izvedete odlično prezentacijo ali javni nastop in navdušite svojo publiko.

Naročite se na Džemalove e-novičke.

Zakaj se splača pridobiti status "naročnik"?

  • Prvi ste obveščeni o novih blog objavah
  • Prvi ste obveščeni o brezplačnih e-publikacijah
  • Prvi ste obveščeni o brezplačnih spletnih tečajih
  • Prvi ste obveščeni o popustih in akcijah
  • Prvi dobite kupone s popusti...

IME

Email

>