fbpx

Ali vaša spletna stran podpira temeljne procese poslovnega modela? (transkripcija posnetka)

Obiskovalci, potenciali, kupci

V uspešnem poslovnem modelu spletna stran podpira tri glavne procese, in sicer: proces pridobivanja obiskovalcev, proces ustvarjanja in negovanja potencialov ter proces prodaje oziroma ustvarjanja kupcev.

Izzivi spletne strani

Samostojni podjetniki, ki se lotevamo spletnega poslovanja, se večkrat srečamo z naslednjimi izzivi.

Samo spletna stran?

Prvi izziv je enostavno vprašanje, ali res potrebujem spletno stran za uspešen posel? Ali je samo spletna stran dovolj zato, da bi uspešno poslovali? En problem je lahko nerazumevanje vloge spletne strani, drugo je pa odgovor na vprašanje, kako spletna stran podpira osnovne poslovne procese.

Tehnični izzivi?

Drugi večji problem ali kategorija problemov so tehnični izzivi. Kdo in kako bo postavil spletno stran? Ali imamo dovolj tehničnih znanj, da sami postavimo spletno stran ali pa potrebujemo strokovno pomoč tistih, ki se profesionalno ukvarjajo s spletnimi stranmi?

Kaj bodo rekli drugi?

Tretja kategorija s katero se lahko sreča vsak samostojni podjetnik je strah začeti objavljati in dobiti kritiko. Zelo dolgo lahko izbiramo logotip, temo za spletno stran in tako naprej. Odlašamo zato, ker nas je enostavno strah, da bi objavili spletno stran, se izpostavili in dobili kritiko na to, kar počnemo.

Spletna stran za online posel

V tem kratkem prispevku želim predstaviti razloge, zakaj potrebujemo spletno stran za uspešen poslovni model. Obstajajo razlogi na strani našega posla, na strani potencialnih kupcev in pa tudi nekje vmes, kjer se srečujemo ponudniki in pa tisti, ki povprašujejo po naših storitvah.

Celotna vsebina (video posnetek in pdf gradivo) je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljena je vloga spletne strani kot temeljne platforme celovitega poslovnega modela. Kateri tri temeljne procese mora podpirati spletna stran? Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>