fbpx

Priprava, snemanje, urejanje in objavljanje video vsebin (transkripcija posnetka)

Video vsebine - kot orodje za vsebinski marketing - so glavni trend. Zaželeno je, da video vsebine uporabimo v vseh treh fazah ABC metode abecede. V prvi fazi preko video vsebin vabimo obiskovalce na našo spletno stran. V drugi fazi potenciale oziroma tiste, ki so pokazali interes za naše vsebine. Z video vsebinami gradimo odnos. V fazi C so pa lahko video vsebine glavni oziroma sestavni del naše glavne ponudbe.

Ali res potrebujem video vsebine?

Seveda tudi na tem področju ne gre brez težav. Vsi se strinjamo, da ima video velik učinek, drugo pa je, kako smo mi usposobljeni za uporabo tega.

1. Brez načrta

Prvi problem je ta, če nimamo načrta oziroma se ne zavedamo pomena video vsebin za celovit poslovni model oziroma kako video vsebine služijo našim poslovnim procesom in pa tudi katere vrste video vsebin, v kateri fazi poslovnega procesa.

2. Strah pred nastopanjem

Drugi problem je osebne narave, strah pred nastopanjem. Obstajajo različni načini, kako uporabljamo video. Če se snemamo sami tako kot jaz daje, obstaja lahko veliko nekih ovir. Sprašujemo se lahko, kaj bodo rekli drugi? Mogoče nimamo dobrega občutka, če se moramo sami snemati v sobi pred kamero in nimamo pravega občinstva.

3. Uporaba orodij

Tretje področje problemov je pa tehnično znanje. Nekateri pravijo, da je dovolj mobilni telefon, da posnamemo vse vsebine, ki jih potrebujemo za poslovni model. Če želimo izpasti bolj profesionalno, pa potrebujemo več tehničnega znanja in pa več orodij za kvalitetno pripravo video vsebin.

Orodja za vsebinski marketing – video vsebine

V nadaljevanju vam bom na kratko predstavil, katera orodja sam uporabljam pri pripravi, snemanju, urejanju in objavljanju video vsebin.

Celotna vsebina (video posnetek in pdf gradivo) je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljena so nekatera orodja, ki jih sam uporabljam za pripravo, snemanje, urejanje in objavljanje video vsebin. Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>