fbpx

Veščine prezentiranja (transkripcija posnetka)

Živjo! Jaz sem Džemal, NLP trener in NLP coach. V naslednjih minutah vam želim predstaviti celovit model za razvijanje veščin prezentiranja.

Navdušite s svojo zgodbo

Ideal pri veščinah prezentiranja in javnega nastopanja je ta, da navdušimo s svojo zgodbo, uživamo v aplavzu in soju žarometov. Pomembna je dobra priprava (1), da se vsebinsko dobro pripravimo, da se pri samem izvajanju odlično počutimo (2), prav tako, da imamo motivirano publiko (3), ki se odziva na naše prezentiranje.

Strah pred javnim nastopanjem

Vsako se je že srečal s strahom pred javnim nastopanjem. Realnost je ta, da bomo prej ali slej morali stopiti na oder. Probleme, ki jih vidim na tem področju, razvrstim v tri kategorije.

1. Vsebina

Prva kategorija je vsebina. Kaj povedati? Ukvarjamo se z vprašanjem, kaj sploh povedati, koliko povedati, kako načrtovati vsebino in tako naprej.

2. Govorec

Druga kategorija je govorec. Kako povedati je povezano z nami, našim počutjem. Torej, kako se počutimo takrat, ko izvajamo prezentacijo ali javni nastop?

3. Publika

Tretja kategorija problemov: publika. Velikokrat se ukvarjamo s tem, ali nas bodo sprejeli ali bodo rušili našo avtoriteto, kako jih motivirati, kaj če ne bodo želeli poslušati in tako naprej. Strah pred javnim nastopanjem je realnost. Lahko pa marsikaj naredimo, da odpravimo te tri probleme.

»Celovit model veščin prezentiranja: tri orodja za samozavesten in prepričljiv javni nastop

V tem modelu sem vključil tri orodja, ki naslavljajo te tri kategorije problemov, ki sem jih prej predstavil. Orodje, ki je namenjeno vsebini, orodje, ki je namenjeno govorcu in orodje, ki je namenjeno publiki.

Prvo področje. Vsebina.

Celoten video in pdf gradvio sta brezplačno dostopna na spodnji povezavi in v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljena so tri orodja - stili učenja, komunikacijske vloge in pripovedovanje zgodb - z odpravljanje strahu pred javnim nastopanjem. Z navedenimi orodji bolj učinkovito načrtujemo vsebino, razvijamo lastni slog prezentiranja in javnega nastopanja ter lažje vzpostavimo stik s publiko.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>