fbpx

»3P« veščine vplivanja in prepričevanja (transkripcija posnetka)

Drugačen uvod v nlp (nevro-lingivistično programiranje)

Pozdravljeni! Jaz sem Džemal, NLP trener in NLP coach. V naslednjih minutah vam bom predstavil celovit program za razvijanje veščin vplivanja in prepričevanja.

Karizmatično komuniciranje: ko vam drugi želijo slediti…

Ideal komuniciranja je karizmatično komuniciranje: ko nam drugi želijo slediti. Koncept, ki sem ga pripravil, je zelo enostaven in je sestavljen iz treh korakov.

Prvi korak: pripravi se z komunikacijo, drugi korak: poveži se s sogovornikom oziroma sogovorniki, tretji korak: pozanimaj se, kdo je tvoj sogovornik in potem boš lažje navdušil, vplival in prepričal.

Kaj, če moji argumenti niso močni…

Seveda obstajajo številni izzivi pri vplivanju in prepričevanju. Kaj, če moji argumenti niso močni?

1. Nepripravljenost

Prvi problem je enostavno lahko nepripravljenost. Obstajajo številni razlogi za nepripravljenost. Lahko je to naša neodločnost, nizka samopodoba, ko dvomimo, ali lahko nastopamo, ali lahko druge prepričujemo, vplivamo na njih. Ali bo moj argument zdržal?

2. Osebni interes ali iskren odnos

Druga kategorija problemov pri vplivanju in prepričevanju je osebni interes ali odnos? Zakaj mi želimo vplivati na in prepričevati druge ljudi? Ali je v ospredju moj kratkoročni interes, manipulacija in neiskrenost, ali je pa v ospredju iskren dolgoročni odnos. Izkušnje in raziskave kažejo, da ljudje zelo hitro prepoznajo manipulacijo in neiskrenost. Na kratki rok smo lahko uspešni, na dolgi rok pa ne.

3. Poznavanje sogovornika

Tretja kategorija problemov je poznavanje sogovornika. Če mi ne poznamo motivacijske strukture naših sogovornikov, kaj je pomembno in kaj ni pomembno, potem naši argumenti ne bodo prepričljivi. Zakaj? Zato, ker se naši sogovorniki ne bodo odzivali na naše argumente.

»3P« veščine vplivanja in prepričevanja: drugačen uvod v NLP

Želim vam predstaviti program, ki je sestavljen iz NLP tehnik in orodij in je namenjen temu, kako izboljšati svojo verbalno in neverbalno komunikacijo.

Sestavljen je iz treh korakov. Pripravi se, poveži se, pozanimaj se. V nadaljevanju bom vsakega na kratko predstavil.

Celoten video in pdf gradivo (9 strani) sta brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavitev delavnice, ki se izvaja v živo.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>