fbpx

Organizacijski razvoj

Upravljanje sprememb, znanja in kulture v organizacijah

Upravljanje sprememb v organizacijah, učeča se organizacija, menedžment znanja, inovativnost in razvoj so samoumevni v sodobnih uspešnih organizacijah. Stalno prilagajanje in razvoj so pogoj za učinkovitost in uspešnost v neprofitnih in profitnih organizacijah. Organizacijski razvoj (OD - Organizational Development) ponuja praktične rešitve.

Agenti sprememb - vodje, vodje projektov, kadroviki in drugi strokovnjaki, ki so odgovorni za organizacijske spremembe in razvoj , želijo ustvariti organizacijsko kulturo, ki je naklonjena stalnemu učenju in prilagajanju. Vsak agent sprememb potrebuje orodja za vplivanje na sodelavce in preverjene metode za uspešne organizacijske spremembe: poznavanje skupinske dinamike, vodenje timov, upravljanje kulture, prodajanje zadev...

Razvojni problemi v organizacijah

Realnost je, da je uvajanje organizacijskih sprememb eno najzahtevnejših področij zaradi številnih ovir. Cona udobja, togo birokratsko okolje in pomanjkanje sredstev, podpora najvišjih vodilnih in še bi lahko naštevali. Vse našteto agentom sprememb predstavlja velike obremenitve in stres. Biti morajo vztrajni in razviti  izjemne organizacijske in socialne veščine.

UPIRANJE SPREMEMBAM

Največji izziv je, da ljudje  ne maramo sprememb. Agenti sprememb, ki obvladajo psihologijo spremem in skupinsko dinamiko, so pri svojem delu uspešnejši.

ZASTARELO ZNANJE

Stalno učenje in razvoj sta nuja. Uspešne organizacije imajo razvite sisteme upravljanja znanja v organizacijah.

NEUČINKOVITA ORGANIZACIJSKA KULTURA

Tako to počnemo pri nas že leta. Aganti sprememb, ki znajo upravljati kulturo, so največja konkurenčna prednost organizacije.

Pri delu  na številnih domačih in mednarodnih razvojnih projektih sem se z zgoraj navedenimi izzivi srečal tudi sam. Pozitivna izkušnja je bila v tem, da sem imel zelo dobre sodelavce in vodje, ki so mi bili zgled.  

Rešitve za agente sprememb

1.

Blog in e-publikacije 

Svoje znanje in izkušnje delim v obliki blog objav in v različnih elektronskih publikacijah. Na blog strani se lahko prijavite na novice o objavah v tej kategoriji in postavite vprašanja, ki vas zanimajo. 

2.

Tematska usposabljanja in delavnice 

Ponujam brezplačne in premium tematska usposabljanja in delavnice za agente sprememb.

3.

NLP coaching in poslovno svetovanje 

Individualni coahing je namenjen posameznikom, poslovno svetovanje pa izvajam po standardni metodologiji, ki je značilna za področje organizacijskega razvoja.

dr. Džemal Durić

Bogate praktične delovne izkušnje sem pridobil z delom na dolgoročnih (delov v misijah mednarodnih organizacij) in kratkoročnih (krajše ekspertske misije) razvojnih projektih. Na podlagi izkušenj in akademskega znanja sem imel možnost predavati o temah organizacijskega razvoja na mednarodnem magistrskem študiju v okviru modula Vodenje in organizacijski razvoj.

Vabim vas, da se seznanite z rešitvami, ki jih ponujam in čim prej odpravite ovire pri uvajanju organizacijskih sprememb in razvojnih projektov. Dobili boste ideje za vplivanje na sodelavce in preverjene metode za uspešne organizacijske spremembe. Ko pripravimo ljudi za doseganje skupne vizije, je uspeh neizogiben. Vsak uspešno izveden razvojni projekt ima neizmerne pozitivne posledice za zaposlene, organizacijo in širše okolje. Bodite agent sprememb, navdušite s svojo zgodbo.

Novejše blog objave

Spletni tečaji

Naročite se na Džemalove e-novičke.

Zakaj se splača pridobiti status "naročnik"?

  • Prvi ste obveščeni o novih blog objavah
  • Prvi ste obveščeni o brezplačnih e-publikacijah
  • Prvi ste obveščeni o brezplačnih spletnih tečajih
  • Prvi ste obveščeni o popustih in akcijah
  • Prvi dobite kupone s popusti...

IME

Email

>