fbpx

KLIKNI ZA PREDVAJANJE

NLP in vodenje - transkripcija posnetka

BORUT:

Dr. Džemal Durić je strokovnjak na področju vodenja in bo danes povedal tudi nekaj o tem procesu.  Kako nam lahko NLP orodja pomagajo pri vodenju?

DŽEMAL:

Logično nadaljevanje (osebna učinkovitost, komunikacija, timsko in skupinsko delo), da je vodenje četrto področje, ni naključno.

Če gremo v neko razvojno pot, najprej razvijemo svojo osebno učinkovitost na najvišjo možno raven, nadaljujemo z ustrezno komunikacijo ter izboljšamo odnose ena na ena in ena proti skupini. Nadgradnja tega je timsko delo, ko smo član ali vodja.

Razvojna logika je ta, da se slej ko prej znajdemo tudi v vlogi vodje. V vlogi vodje pa je zelo pomembno, da znamo upravljati sebe – samovodenje, da znamo delati ena na ena z vsakim sodelavcem ali članom tima in da razumemo kako poteka motivacija posameznika. Rdeča nit je da vodje vodimo time, skupine in da znamo upravljati skupinsko dinamiko. Ko osvojimo prve tri stopnje je vodenje samoumevno.

Vsak udeleženec NLP programov postane dober vodja, neglede na to ali gre za formalno ali neformalno funkcijo vodenja. Dober vodja je usposobljen za vodenje timov, skupin, dobro komunicira in je tudi zelo osebno učinkovit.

Ne glede na to in to formalna funkcija ali neformalna. Dober vodja, da je usposobljen za vodenje timov, skupin, da je usposobljen za dobro komunikacijo in pa da tudi osebno učinkovito zelo dobro funkcionira.

Jaz osebno najraje to celo paleto možnih NLP orodij razvrstim v te štiri kategorije. Na podlagi predstavitve teh področij se lahko tisti, ki jih NLP zanima, najlažje najdejo v teh štirih kategorijah. Na primer, kje imajo težave, kje imajo cilje ali pa tudi v smislu načrtnega razvoja, kje se želijo izboljšati in razvijati ter napredovati.

Če povzamem, NLP orodja služijo za doseganje osebnih in poslovnih ciljev.

BORUT:

Hvala.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>