fbpx

KLIKNI ZA PREDVAJANJE

NLP in skupinsko delo - transkripcija posnetka

BORUT:

Ko imamo to dvoje (osebna učinkovitost in komunikacija), smo lahko uspešnejši v timskem in skupinskem delu – pri delu z drugimi ljudmi. Kaj se vam zdi najbolj pomembno pri timskem in skupinskem delu? Kako nam lahko NLP pomaga na tem področju? Katera NLP orodja so tu najbolj uporabna?

DŽEMAL:

Vsakdo se s timskim in skupinskim delom sreča slej ko prej. To pomeni, da smo lahko člani neke skupine, ali da mi vodimo skupino. Obstajajo različni vzorci oziroma neka dinamika, ki se dogaja, ko ljudje pridejo skupaj. Podobno kot prej (pri osebni učinkovitosti in komunikaciji), če razumemo procese, ki se dogajajo na čustveni in vsebinski ravni, jih znamo potem tudi spretno upravljati.

NLP nam zelo lepo razloži, kaj se zgodi, ko več ljudi pride skupaj. Kako potekajo nekateri procesi na nezavedni ravni. Ko jih razumemo, jih potem znamo tudi upravljati. Kot člani tima boljše razumemo vedenje in odzivanje drugih članov tima. Če smo vodja tima, znamo upravljati to skupinsko dinamiko, upravljati čustva, konflikte in tako naprej.

 Ideal je ta, da stremimo k temu, da optimiziramo timsko delo, skupinsko delo, torej, da znamo člane potegniti na skupni cilj, da potem enotno delujemo brez nekih konfliktov in pa da izkoristimo to sinergijo timskega in skupinskega dela za, če hočete, osebni uspeh ali pa uspeh tima, skupine.
BORUT:

Da, jaz sem videl tudi pri sebi veliko pridobitev, ko sem začel uporabljati NLP tehnike v svojem življenju, postal sem boljši v vodenju tima in boljši pri delu z drugimi ljudmi.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>