fbpx

KLIKNI ZA PREDVAJANJE

NLP in komunikacija - transkripcija posnetka

BORUT:

Kako nam lahko NLP pomaga pri komunikaciji? Pri komunikaciji ne govorimo samo o komunikaciji z drugimi ampak tudi o komunikaciji s samim seboj. Komunikacija je pomembna na različnih področjih našega življenja: v družini, s prijatelji, predvsem pa tudi na področju kariere. Kako lahko NLP pomaga pri vsem tem?

DŽEMAL:

Za razumevanje osebne učinkovitosti in komunikacije imamo v NLP model, ki mu rečemo NLP komunikacijski model. Ta model nam ponuja razumevanje kako sami delujemo oziroma funkcioniramo. Istočasno si pa lahko predstavljamo, da (ko imamo drugo osebo na drugi strani) isti procesi in strukture potekajo pri našem sogovorniku.

Ko razumemo NLP komunikacijski model, smo kar naenkrat bolj pozorni pri komuniciranju. To pa zato, ker razumemo, da vsak posameznik deluje iz svojega modela sveta, da vsakdo na svoj način gleda na svet in drugače interpretira to, kar mi govorimo.

Preko tega modela se najprej naučimo spoznati in razmeti sebe, potem postanemo dovzetni in pozorni na sogovornike. Prav tako razumemo, da je proces komunikacije lahko zelo kompleksen. Kar na enkrat postanemo bolj potrpežljivi, bolj poslušamo, večkrat preverimo, kaj je nekdo hotel povedati in kaj točno je mislil.

Postanemo mnogo boljši v komunikaciji: ena na ena, javni nastop pred skupino ljudi. Ko razumemo komunikacijski model in vse te tehnike, ki jih lahko uporabimo, da izboljšamo ta proces pri sebi in da bolj razumemo druge, se nam na tem področju odprejo čisto nove možnosti in priložnosti v smislu učinkovite in uspešne komunikacije.

BORUT:

OK. Super.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>

- 70% v predprodaji !  

KODA: PRED30

spletni tečaj

BESEDE, KI PREPRIČAJO