fbpx

Kako nakupujejo idealni kupci? (transkripcija posnetka)

Ali pravilno nagovarjam prave potencialne kupce?

Modeliranje nakupovalne poti

Ko gradimo poslovni model, moramo pravilno zmodelirati nakupovalno pot naših idealnih kupcev.

Vsebinski vidik

Poznati moramo vsebine, s katerimi jih lahko nagovarjamo.

Tehnični vidik

Prav tako pa moramo tehnično zgraditi marketinško prodajni lijak od oglasa do  pristajalnih strani, nakupa in tudi načina, kako svojo storitev ali digitalne produkte dostavimo.

Izzivi online poslovanja za samostojne podjetnike. Bežno srečanje ali dolgoročni odnos?


Problemi, s katerimi se srečujemo, so naslednji.

Zakaj ne kupujejo?

Prvi problem je ta, da smo neučakani. Postavimo model, postavimo tehnično marketinško prodajni lijak in pričakujemo, da se bojo stvari same dogajale. Druga stvar je pa, ko ponujamo vse vsem in mislimo, da vsi potrebujejo naše storitve, naše izdelke in ne nagovarjamo konkretne ciljne publike.

Katere vsebine?

Drugi problem je povezan s tem, katere vsebine ponujati, kako graditi zaupanje in avtoriteto. Ali je naš interes samo na hitro nekaj prodati, ali pa želimo zgraditi nek odnos s potencialnimi kupci, dolgoročni odnos. Ali želimo zgraditi zaupanje in avtoriteto, da se nam bodo ti kupci vračali?

Kako vse to povezati?

Tretji vidik tehnični vidik kako vse to povezati? Na koncu, ko že imamo vzpostavljen poslovni model, je marketinški prodajni lijak samo neko zaporedje spletnih strani, torej zaporedje url naslovov. V ozadju pa se skriva mnogo več.

Marketinško prodajni lijak

Zdaj vam bom na kratko predstavil osnovne ideje, ki so v ozadju vsakega uspešnega poslovnega modela in jih moramo upoštevati tudi, ko sami gradimo svoj poslovni model.

Celotna vsebina (video posnetek in pdf gradivo) je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljeni so osnovni procesi nakupovalnih in prodajnih poti ter vloga "lijaka" pri modeliranju in načrtovanju marketinško prodajnih aktivnosti. Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>