fbpx

Kje in kako začeti – ABC metoda v praksi (transkripcija posnetka)

Cilj ABC metode je, da z njo zgradimo celovit poslovni model. V nadaljevanju vam bom predstavil osem minimalnih projektov, ki sem jih moral zaključiti, preden sem vzpostavil celovit poslovni model.

Pot do celovitega poslovnega modela

Izzivi, s katerimi se srečujemo samostojni podjetniki, ko sami gradimo online poslovni model. Veliko potencialnih podjetnikov pritegne ideja o pasivnem dohodku in obljube, da je zelo lahko vzpostaviti online poslovni model. Predstavil bom tri probleme, s katerimi se največkrat srečajo začetniki.

1. Preveč informacij

Prvi problem je preveč informacij. Preveč informacij v tem smislu, da obstaja preobremenjenost z informacijami o tem, kaj vse je možno. Kateri modeli so pravi, katere strategije, tehnike, taktike zato, da zgradimo celovit poslovni model? Ogromno možnosti nas lahko Tudi paralizira, ko začnemo graditi poslovni model.

2. Tehnična pismenost

Drugi problem je tehnična pismenost. Ali imamo potrebna orodja in znanja zato, da sami zgradimo ali pa potrebujemo pomoč drugih, da nam pomagajo zgraditi celovit poslovni model?

3. Vztrajnost

Tretji problem se pojavi med samo potjo, ko gradimo poslovni model in tudi, ko smo ga že zgradili. Vztrajnost oziroma izguba motivacije, če ne dosegamo uspehov in je samo od naše volje odvisno, ali bomo vztrajali, se učili na napakah in vztrajali, dokler se ne pokažejo prvi rezultati.

Gradniki online poslovnega modela: kje in kako začeti

V tem prispevku bom predstavil osem minimalnih projektov, ki sem jih jaz izvedel, da sem vzpostavil celovit poslovni model za promocijo in prodajo spletnih tečajev.

Prvi projekt Minimalni branding.

Celotna vsebina (video posnetek in pdf gradivo) je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljenih je osem projektov, ki so bili potrebni, da sem zgradil poslovni model za prodajo spletnih tečajev - po abc metodi. Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>