fbpx

Priprava in prodaja spletnih tečajev - formula za oblikovanje marketinških sporočil

V prvem video posnetku (zgoraj) je predstavljena formula za oblikovanje marketinških sporočil, ki ponuja različne možnosti za pripravo različnih marketinških gradiv.

1. CILJ

Velika obljuba o ciljih, ki jih je možno doseči. Različne uresničljive možnosti.

2. DOKAZ

Konkreten dokaz doseganja ciljev: mi smo ga dosegli, naši klienti do ga dosegli... kdo vse je dosegel cilj.

3. PROBLEM

Tipični izzivi, ki se pojavijo in nam preprečujejo učinkovito doseganje ciljev ali željenega stanja.

4. KORAKI

Predstavimo konkretne delne korake celovite rešitve. Ponuditi moramo praktične rešitve.

5. KONTEKST

Predstavimo celovito rešitev in kaj vse ponuja.

6. POZIV K AKCIJI

Poziv k akciji (angl. call to action - CTA). Predstavimo privlačno ponudbo in pozovemo k akciji.

Primer uporabe formule za različne vsebine v marketinško-prodajnem lijaku

V nadaljevanju so predstavljene različne vsebine, ki so nastale z uporabo formule za oblikovanje marketinških sporočil za produkt, ki je bil pripravljen na podlagi metodologije za razvoj digitalnih produktov in spletnih tečajev.

1. Produkt

Na podlagi metodologije je bil pripravljen spletni tečaj Digitalni marketing za podjetnike začetnike. Končna destinacija produkta je spletna učilnica, shema pa predstavlja vsebine in podlago za oblikovanje marketinsških sporočil za vsak posamezni element ali korak v shemi. Slika je povezana s prodajno stranjo spletnega tečaja.

2. Objava za ustvarjanje organskega spletnega prometa

V blog objavi Znanja in veščine za digitalni marketing je predstavljena ponudba za brezplačen video posnetek in pdf gradivo na temo znanj in veščin za digitalni marketing. Sličice so bile uporabljene tudi za pripravo objave na FB in sicer v obliki vrtiljaka. Povezave na sličicah vodijo na pristajalne strani posameznih korakov, kjer so ponujene brezplačne video vsebine in pdf gradiva.

3. Ponudba brezplačnih vsebin v zameno za kontaktne podatke

Vse povezave (YouTube, blog objava, objave na FB) vodijo na pristajalno stran, kjer je ponudba za dostop do brezplačnega video posnetka in pdf gradiva.

4. Celoten video posnetek in pdf gradivo

Celoten video posnetek je objavljen na posebni pristajalni strani (za to blog objavo sem ga postavil na YouTube), povezava za prenos pdf gradiva pa je poslana po elektronski pošti z 10 minutnim zamikom. Namen obeh gradiv, ki sta pripravljena na podlagi formule za oblikovanje marketinških sporočil, je končna promocija plačljivega spletnega tečaja in poziv za nakup. Tukaj sta predstavljena celoten video posnetek in povezava do pdf gradiva. S klikom na sliki so lahko prenesete gradivo.

5. Email marketing

Vsakič, ko nekdo prenese katerokoli od devetih video vsebin, mu sistem za elektronsko pošto dodeli oznako "potencialni kupec" in mu v naslednjih dneh ali tednih avtomatično pošilja preostalih osem ponudb - povezav do pristajalnih strani. Če se zgodi nakup, se dodeli oznaka "kupec" in se avtomatično prekine pošiljanje elektronskih sporočil za promocijo produktov in vsebin, ki so že kupljene.

Besede, ki prepričajo

V tej blog objavi sem predstavil različne možnosti praktične uporabe formule za oblikovanje marketinških sporočil. Poudaril sem, da je to samo eden možnih načinov oblikovanja marketinških sporočil. Če vas zanimajo dodatni ali drugi načini marketinškega komuniciranja, vam priporočam spletni tečaj Besede, ki prepričajo - marketinško sporočanje. Kako privabiti idealne kupce v naš poslovni svet.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>