fbpx

Kako začeti, preživeti in uspeti v digitalnem svetu? (transkripcija posnetka)

Trije elementi uspešnega online poslovnega modela


Kako sem sam razvil celovit poslovni model? Za uspešno delovanje online poslovnega modela so dovolj tri stvari: digitalni produkt, marketinški lijak in spletni promet.

1. Digitalni produkt

Spletni tečaji in/ali vse storitve in proizvodi, ki jih prodajmo preko spleta.

2. Marketinški lijak

Zaporedje spletnih strani in marketinških sporočil v obliki različnih vsebin s katerimi privabimo potencialne kupcev na svojo spletno stran oziroma v naš poslovni model.

3. Spletni promet

Nagovarjanje in usmerjanje ljudi iz socialnih omrežij v naš poslovni model s plačljivimi oglasi in/ali z brezplačnimi objavami in vsebinami na naših socialnih osebnih in poslovnih profilih.

Izzivi online poslovanja za podjetnike, ko sami gradimo poslovni model

Načeloma se strinjam s trditvijo, da vsakdo lahko ponujajo svoje znanje preko spleta. Ampak da pridem do te točke, se srečamo z različnimi izzivi.

Digitalni produkti

Kaj je digitalizacija storitev in izdelkov? V modernem svetu, v katerem živimo, vidimo, da vsakdo, tudi če prodaja fizične izdelke ali osebne storitve, mora svojo ponudbo nadgraditi z digitalnimi produkti ali pa neko kombinacijo vsega naštetega. Ali znamo nadgraditi svojo ponudbo z digitalnimi produkti? Ali znamo razvijati in promovirati digitalne produkte?

Marketing

Kako promovirati digitalne produkte? Kako nagovarjati potencialne kupce? Obstaja tisoč možnosti, kako lahko preko socialnih omrežij nagovarjamo potencialne kupce in jih vabimo v naš poslovni svet. Ali poznamo principe vsebinskega in digitalnega marketinga?

Prodaja

Kako poteka nakupovalna pot za različne izdelke in storitve? Dokler ne odkrijemo prave formule, se lovimo s poskusi in napakami? Kako se vaši digitalni produkti prodajajo na spletu?

Osnovni koncepti digitalnega in vsebinskega marketinga

V tem kratkem video prispevku vam želim predstaviti osnovne koncepte digitalnega in vsebinskega marketinga.

Celotna vsebina – video posnetek in pdf gradivo – je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici – za registrirane naročnike.

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljeni so osnovni koncepti digitalnega in vsebinskega marketinga ter ideja ABC metode, ki združuje temeljne procese in aktivnosti za razvoj celovitega poslovnega modela. Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>