fbpx

NLP coaching

Naredite pravo spremembo. Uresničite svoje cilje.

Vsakdo si zasluži razviti svoje potenciale in biti uspešen na vseh življenjskih področjih. Osebni in poslovni uspeh prinašata uresničitev najbolj pomembnih osebnih vrednot. Učinkovitost in uspeh sta odvisna od naše notranje naravnanosti do sebe, drugih in sveta. Ko je naš notranji svet (zemljevid) usklajen z zunanjim okoljem (ozemljem), nam ta usklajenost omogoča biti učinkoviti in uspešni na vseh področjih. Takrat imamo občutek, da je vse mogoče.

NLP coaching za različne izzive

Kadar nismo učinkoviti in uspešni kot si želimo, je to največkrat odraz notranje neusklajenosti ali notranjih konfliktov na spodaj naštetih ravneh. Takrat doživljamo številne neprijetne občutke in čustva. Počutimo se ujeti in nimamo kontrole nad svojim življenjem.

VIZIJA

Nimate jasne osebne ali poslovne vizije za prihodnost? Jasna in inspiracijska vizija je lahko najmočnejši motivacijski vzvod za osebni in poslovni razvoj. 

POSLANSTVO

Se sprašujete o svojem poslanstvu? Kaj je vaša glavna naloga, ki vas izpolnjuje in osrečuje? Kako prispevate drugim, svetu? Ali vas to osrečuje? 

IDENTITETA

Kdo ste oziroma kdo želite postati? Ali se (še) iščete v svojih vlogah?Odločitve o vlogah in identitetah imajo dolgoročne posledice, negativne ali pozitivne. Kaj vas ovira, da bi postali to, kar si želite?

VREDNOTE IN PREPRIČANJA

Ali živite in uresničujete svoje vrednote? Največja ovira na področju osebnega in poslovnega razvoja so notranji konflikti vrednot in omejujoča prepričanja o sebi, drugih in svetu.

SPOSOBNOSTI

Imate znanje in veščine za osebni in poslovni uspeh? Če jih nimate ali ne morete razviti, se razlogi največkrat skrivajo na zograj naštetih ravneh.  

VEDENJE

Kaj želite spremeniti? Največkrat želimo spremeniti vedenja ali navade, ki nas ovirajo in nam škodijo. Ampak naša vedenja so le vrh ledene gore - notranje naravnanosti na zgoraj naštetih ravneh.

OKOLJE

Ko naredimo usklajene spremembe na vseh ravneh, doživimo izjemno osebno transformacijo. Pozitivne spremembe se odražajo v vseh okoljih v katerih delujemo. Tudi drugi ljudje to hitro opazijo. Stopite korak naprej in naredite pravo spremembo. Navdušite s svojo zgodbo. 

Zgoraj navedena vprašanja so univerzalna. Tudi sam sem v svojem življenju doživljal vzpone in padce. Situacija se je drastično spremenila, ko sem spoznal NLP in NLP coaching, kjer sem spoznal dinamiko naše notranje naravnanosti, strukturo in procese subjektivnih izkušenj ter orodja za pomoč sebi in drugim. NLP orodja in NLP coaching omogočajo osebno transformacijo. Zelo hitro sem pridobil mednarodno licenco NLP Master Coach in začel samostojno izvajati individualne coachinge s klienti.

NLP coaching model

NLP coach pomaga klientu raziskati problem, oblikovati cilj, ugotoviti ovire ter razviti vire, ki jih klient potrebuje za prehod od trenutnega do želenega stanja. Med navedenimi elementi obstaja kompleksna povezanost. Coach večino časa postavlja coaching vprašanja in vodi klienta po njegovem "notranjem svetu". NLP coaching proces se lahko začne pri katerem koli elementu.

PROBLEM

Trenutno stanje.

Največkrat se za coaching odločimo, ko imamo konkreten problem in ne vemo kako naprej.

NLP coach pomaga klientu raziskati naravo in globino problema.

CILJ

Želeno stanje.

Velikokrat se za coaching odločimo v situcijah, ko vemo kaj želimo in kakšni so naši cilji, ampak doživljamo odpor in smo neaktivni.

NLP coach pomaga klientu opredeliti jasne cilje.

OVIRE

Kaj nas blokira?

V procesu raziskovanja problema in postavljanju cilja se ugotavljajo ovire, ki klientu onemogočajo premik na poti k cilju. Največkrat gre za omejujoča prepričanja ali konflikte vrednot.

VIRI

Kako narediti premik naprej?

Viri so lahko zunanji ali notranji. Z njimi lahko delujemo na posamezne elemente ali pa na vse elemente celostno.

NLP coach pomaga aktivirati vire z uporabo NLP orodij.

Kako poteka NLP coaching

01.

Kontakt in dogovor 

V prvem koraku coach in klient raziščeta problem in določita cilje coachinga ter skleneta dogovor o sodelovanju. Prvi kontak je lahko po telefonu ali v živo na lokaciji, ki jo skupaj določita coach in klient. Glede na zahtevnost zadeve oziroma teme se določi število potrebnih srečanj. 

02.

Coaching srečanje

Na srečanjih coach dela s klientom. Večino časa s postavljanjem vprašanj vodi proces v katerem klient raziskuje in spoznava naravo svoje zadeve oziroma teme. Prav tako coach uporablja različna NLP orodja (mentalne tehnike) in tako klientu pomaga narediti ustrezne spremembe.

03.

Dodatna podpora

Coach klientu nudi dodatno podporo po ali med coaching srečanji tako, da je dosegljiv za nasvete in pomoč. Po dogovoru lahko coach klienta usposablja ali uči uporabe različnih socialnih veščin. Za tovrstne primere gre takrat, ko klienti odpravijo omejujoča prepričanja zaradi katerih v preteklosti niso razvijali svojih znanj, sposobnosti, veščin na določenih področjih.

dr. Džemal Durić

Od leta 2013 imam mednarodno licenco NLP Master Coach v okivru INLPTA (International NLP Trainers Association). Coachinge izvajam samostojno in v sodelovanju z NLP inštitutom. Izvajam individualni osebni in poslovni coaching. Specializiral sem se za coachinge na področju razvoja vodenja (Leadership Coaching, Executive Coaching).

Vabim vas, da se seznanite z rešitvami, ki jih ponujam na področju NLP coachinga in se odločite za individualni NLP coaching. Pomagal vam bom, da odpravite notranje ovire, razvijete  notranjo skladnost ter naredite osebne spremembe, ki jih želite. Želim vas navdušiti, da naredite korak naprej, da napišete in živite svojo zgodbo o uspehu. Še več, navdušite druge s svojo zgodbo.

Novejše blog objave

Spletni tečaji

Naročite se na Džemalove e-novičke.

Zakaj se splača pridobiti status "naročnik"?

  • Prvi ste obveščeni o novih blog objavah
  • Prvi ste obveščeni o brezplačnih e-publikacijah
  • Prvi ste obveščeni o brezplačnih spletnih tečajih
  • Prvi ste obveščeni o popustih in akcijah
  • Prvi dobite kupone s popusti...

IME

Email

>