fbpx

Kako z besedami privabiti

... vaše idealne kupce?

Veliko podjetnikov ima težave z nagovarjanjem potencialnih kupcev. Trud, vložen v razvoj (digitalnih) produktov in storitev, je zaman, če jih neuspešno promoviramo na trgu.


Spletni tečaj Besede, ki prepričajo ponuja orodja za uspešno marketinško komuniciranje.


Naučite se kako pritegniti pozornost, vzbuditi interes in navdušiti za akcijo. Povečajte prodajo s pravilnim nagovarjanjem "motivacijskih sprožilcev" svojih idealnih kupcev.

Prvi uspeh in "neuspeh" pri promociji in prodaji spletnih tečajev

Pozdravljeni. Sem Džemal. Leta 2020 sem se navdušil za področje razvoja, promocije in prodaje spletnih tečajev. Na sliki je prikazan posnetek prvega pravega plačila za moj prvi premium spletni tečaj. Bilo je točno tako, kot so obljubljali guruji. Svetu boste objavili, da je vaš prvi spletni tečaj naprodaj in šli mirno na nočni počitek. Zjutraj, ko boste odprli prenos podatkov na svoji pametni napravi, boste videli prve številke in začeli skakati od veselja. Vse ostalo bo zgodovina.

Res se je zgodila čudežna napoved. Ampak samo prvo jutro. V naslednjih dneh še nekaj. Potem pa sta se "odziv" in "promet" zainteresiranih ustavils. Kaj je šlo narobe? Marketing "upanja" ali "vsi to potrebujejo" ali pa oboje?

Opozorilo! Veliko podjetnikov prehitro obupa in postane pasivnih. Potrebna sta čas in vztrajnost.

Formula uspeha v digitalnem svetu? Čarobno število 3

Vsi, ki že imajo razvit in uspešen poslovni model, trdijo, da za uspešen poslovni model potrebuješ le tri stvari oziroma tri sisteme. Ko gradimo poslovni model, začnemo od desne proti levi, potem pa skrbimo, da vse teče od leve proti desni.

3. PROMET

Vse aktivnosti, ki so namenjene temu, da na našo spletno stran privabimo ali preusmerimo obiskovalce oziroma idealne potencialne kupce. Torej vse aktivnosti, ki se nanašajo na plačljiv in neplačljiv oziroma organski spletni promet.

2. MARKETINŠKO-PRODAJNI LIJAK

Oblikujemo marketinško-prodajni lijak, ki obsega pristajalne strani za brezplačne, zaklenjene in plačljive vsebine, prodajne strani... email marketing. Vse z namenom negovanja interesa obiskovalcev in kasnejše prodaje.

1. PRODUKT

Razvijemo produkt (izdelki in storitve), ki ga zapakiramo v različne ponudbe. Če gre za digitalne produkte, poskrbimo tudi za "lokacijo" in "dostavo". V mojem primeru spletni tečaji v spletni učilnici na moji spletni strani.

Res je tako, ko že imamo razvit model. Ko se pa navdušeni začetniki zapodimo na področje online poslovanja, naletimo na številne izzive. Kaj sem jaz počel narobe? V katere luknje pademo skoraj vsi začetniki?

Skupna točka izzivom in rešitvam na vseh treh področjih je komunikacija. Kako nagovarjamo, ko ustvarjamo spletni promet? Kako negujemo interes in gradimo odnos z zainteresiranimi? Kako komuniciramo svojo ponudbo, da pride do procesa prodaje? Kako vzdržujemo odnose z obstoječimi in novimi kupci?

Ampak nekega dne sem odkril skrivnost: komunikacijski okvirji

Ni se zgodilo nekega dne! Zgodilo se je po dalj časa trajajočem iskanju čudežnega recepta za poslovni uspeh v digitalnem svetu. Na sliki so prikazane knjige avtorjev, ki imajo skupne tri stvari.

1. KOMUNIKACIJSKI OKVIRJI

Komunikacijski okvirji vsebujejo različne elemente, ki skupaj tvorijo celovit sistem. Vsak element ima svojo vlogo pri nagovarjanju motivacijskih sprožilcev, skupaj pa imajo zelo močan sinergijski učinek. Da ne bo zgledalo preveč zakomplicirano, gre za pristop pripovedovanja zgodb (angl. storytelling).

2. MARKETINŠKO SPOROČANJE

Skupna točka je tudi ta, da izbrani komunkacijski okvir uporabljajo v vseh fazah poslovnega procesa: ko oblikujejo produkte in ponudbe, ko gradijo prodajni lijak, ko nagovarjajo potencialne ciljne skupine. V vseh marketinških in prodajnih aktivnostih je v ozadju premišljena struktura, ki poudarja glavno marketinško sporočilo.

3. POSLOVNI USPEH

Dokaz, da marketinško sporočanje, ki temelji na komunikacijskih okvirjih pripovedovanja zgodb je ta, da so vsi navedeni avtorji zelo uspešni v digitalnem svetu. Knjige, ki so na sliki, so samo del njihovih marketinških aktivnosti. Za nas je dobro to, da svoje modele ponujajo vsem, ki jih to področje zanima.

Ko sem spoznal komunikacijske okvirje in jih začel uporabljati, so se začeli dogajati "čudeži"...

Ko razumeš "besede, ki prepričajo", začneš spreminjati svet

MARKETINŠKO SPOROČANJE

Metodologija razvoja digitalnih produktov

Spremenil sem način načrtovanja, razvoja, promocije in prodaje spletnih tečajev. Na sliki je prikazana vizualna podoba (product roadmap), ki služi več namenom v vseh fazah poslovnega modela.

Rezultati: večji odziv (všečki, obiski, deljenje vsebin), daljše zadrževanje na pristajalnih straneh (več prenosov vsebin), povečana prodaja, večja motivacija za pripravo novih produktov.

Digitalni laboratorij: predavanje

Marca 2023 sem imel čast predstaviti svoj pristop načrtovanja, razvoja, promocije in prodaje spletnih tečajev na 9. Digitalnem laboratoriju.

Rezultati: povečanje zgoraj navedenih rezultatov. Veliko ljudi se je neposredno obrnilo name z vprašanji o praktični implementaciji predstavljene metodologije. Prav tako je sledilo še več povpraševanja za izvedbo praktičnih delavnic.

Delavnice za podjetnike

V okviru sodelovanja z Regionalnim centrom za razvoj (RCR) v Zagorju ob Savi sem izvedel več ponovitev delavnic Retorika in javno nastopanje v poslovnem svetu in Spletne delavnice - od ideje do izvedbe. Delavnice sem izvajal v učilnici in preko spleta. Vsakič so bili udeleženci navdušeni nad temo "besede, ki prepričajo". In tako so me prepričali, da sem svoje izkušnje zapakiral v spletni tečaj...

Posledice: in tako so me prepričali, da sem svoje izkušnje zapakiral v nov spletni tečaj...

SPLETNI TEČAJ

Besede, ki prepričajo - marketinško komuniciranje

Na podlagi učenja, eksperimentiranja, dobrih rezultatov in številnih izvedenih predvanj in delavnic sem pripravil spletni tečaj v katerem predstavim osnovna orodja premišljenega in prepričljivega marketinškega komuniciranja.

MODUL

Besede, ki prepričajo - MARKETINŠKO SPOROČANJE

Video vsebine: Besede, ki prepričajo. Komunikacijski okvirji. Marketinško sporočilo. Glavni elementi. Področja uporabe.

Predstavljene so značilnosti marketinškega komuniciranja, trije komunikacijski okvirji, načini oblikovanja glavnega marketinškega sporočila. Razčlenjeni so glavni elementi na strani produkta (features) in na strani kupca (benefits), vključno s formulami oziroma jezikovnimi vzorci. Predstavljeni so tudi različni primeri uporabe: ponudba, prodajni scenarij, elektronska sporočila in mnenja zadovoljnih kupcev.

S predstavljenimi orodji boste lahko pripravili komunikacijski okvir za svoje področje, oblikovali glavno in vsa druga marketinška sporočila. Poleg priprave prepričljivih marketinških materialov, boste vedeli kaj in kako komunicirati v vseh fazah vašega poslovnega procesa. S pisano in govorjeno besedo boste znali pritegniti pozornost, spodbuditi interes in navdušiti za akcijo. Dosegli boste večji odziv potencialnih kupcev in izboljšali svoje poslovne rezultate.
BONUS 1

Razvoj, promocija in prodaja spletnih tečajev

Video vsebine: Razvoj, promocija in prodaja spletnih tečajev. Primer promocije - video in PDF gradivo.

V prvem delu sta predstavljena: 1) metodologija načrtovanja in razvoja spletnih tečajev in/ali različnih digitalnih produktov in storitev, 2) formula ali obrazec za pripravo različnih marketinških materialov. V drugem delu predstavim moj primer video posnetka in gradiva, pripravljenih na podlagi predstavljene metodologije in promocijske formule. 

Dobili boste celovito metodologijo ali model za načrtovanje, pripravo, promocijo in prodajo spletnih tečajev in/ali drugih (digitalnih) produktov in storitev. Za svoj poslovni model boste imeli od A do Ž elemente marketinškega komuniciranja. Prihranili boste čas, ker boste hitreje načrtovali in pripravili vsebine in sporočila za vse faze poslovnega procesa. Prihranili boste denar, ker ne bo več potrebe po odkrivanju in kupovanju "novih pristopov". Z manj napora boste dosegli več. Boljši rezultati bodo spodbudili vašo kreativnost. Postali boste pravi "marketerji" in dvignili svoj posel na višjo raven.
BONUS 2

Vprašanja in odgovori

Video vsebine: Vprašanja in odgovori.

V tem delu so obdelani video posnetki iz različnih spletnih delavnic, kjer sem odgovarjal na vprašanja udeležencev. Vprašanja se nanašajo na različne teme: online poslovanje, spletni tečaji, vsebinski marketing, digitalni marketing, umetna inteligenca, praktično izvajanje spletnih delavnic, marketinško komuniciranje... Ta del spletnega tečaja nadgradim vsakič, ko dobim kakšno vprašanje. Če boste imeli dodatna vprašanja, mi pišite... in bom pripravil video odgovore.

V tem delu boste dobili dve zelo vredni stvari. Prva stvar so moji iskreni odgovori o mojih napakah, ki sem jih delal, ko sem se sam učil online poslovanja. Prihranili boste "učne lekcije" navdušenih začetnikov. Druga stvar pa so konkretni praktični napotki, ki so meni pomagali na prehojeni poti. Ko me boste spoznali, boste videli, da rad delim svoje znanje in vas želim navdušiti, da začnete ali nadaljujete na svoji poti v digitalnem svetu. Moje sporočilo... Navdušite s svojo zgodbo.

Cena spletnega tečaja

PRED-PROMOCIJSKA PRODAJA

30.00

EUR

PROMOCIJSKA PRODAJA

60.00

EUR

Od 1. 4. 2024 do 30.4. 2024.

REDNA PRODAJA

100.00

EUR

Od 30. 4. 2024 naprej.

Veliko podjetnikov - še posebno v online poslu - hitro propade. Zakaj? Največje napake, ki jih večina online podjetnikov naredi:

  • Imajo odlično idejo za produkt ali storitev.
  • Skrbno načrtujejo svoj poslovni model.
  • Postavijo spletno stran in čakajo, da naročila začnejo kapljati.

Uganite, kaj se zgodi? Nič! Kaj je šlo narobe?

V večini primerov se podjetniki ne zavedajo, da so odločilni dejavnik njihovih spletnih strani... besede

Lahko imate vizualno zelo lepo spletno stran in ne boste nič prodali. Razlog? Besede prodajajo

Najbolj dolgočasna prodajna stran s črnimi črkami na beli podlagi bo premagala lepo in svetlečo stran... s pravimi besedami

Ray Edwards // How to Write Copy That Sells

Pomembno

01.

Popust se obračuna, ko vnesete kodo kupona v zadnji vrstici nakupovalne karte. 

02.

Z nakupom se v spletni učilnici avtomatično ustvari uporabniški račun, ki vam omogoča dostop do kupljenih spletnih tečajev.

>