fbpx

Kako načrtovati in razviti celovit sistem pridobivanja in zadrževanja kupcev? (transkripcija posnetka)

Trije univerzalni procesi

Če želimo zgraditi uspešen poslovni model, moramo zagotoviti naslednje tri procese: a) obiskovalci, b) potenciali in c) kupci.

Ali obstaja idealen poslovni model?

Ko se sami lotimo graditi poslovni model, se srečamo s številnimi izzivi.

1. Prisotnost na spletu

Prvi problem se lahko nanaša na spletni promet oziroma na našo prisotnost na spletu. Vprašanje, kje naj se pojavim? Na katerih družbenih omrežjih naj začnemo promocijo svoje poslovne dejavnosti? Ali naj plačujemo za promet? Ali delamo na organskem prometu?

2. Negovanje odnosa

Drug problem je negovanje odnosa s potencialnimi kupci. Ko postavimo poslovni model, smo večkrat neučakani. Takoj želimo prodati ali pa pričakujemo, da se bo promocija in prodaja avtomatično sama izvajala v ozadju brez naše aktivne udeležbe. Največja napaka pri negovanju odnosa je pa tudi ta, da prehitro začnemo ponujati, še preden nas potencialni kupci sploh spoznajo.

3. Moj produkt ni dober

Tretji problem lahko nastane, ko že imamo poslovni model, že poslujemo in ne dosegamo želenih rezultatov. Večkrat začnemo dvomiti v sebe, v svoj produkt, v svoje storitve in prehitro odnehamo. Pomembno je, da smo vztrajni in da ne odnehamo, če takoj ne dosegamo želenih poslovnih rezultatov.

ABC metoda: kako razvijati, promovirati in prodajati soje znanje na spletu

V tem prispevku bom predstavil ABC metodo s katero razvijam, promoviram in prodajam spletne tečaje na spletu.

Celotna vsebina (video posnetek in pdf gradivo) je brezplačno dostopna na spodnji povezavi ali v spletni učilnici (za registrirane naročnike).

Video posnetek in pdf gradivo (klikni sliko)

Spletna učilnica (klikni sliko)

Predstavljeni so glavni procesi in kritične aktivnosti celovitega poslovnega modela za pridobivanje in zadrževanje kupcev. ABC metoda predstavlja preverjen načrt za razvoj poslovnega modela. Brezplačen dostop do vsebine je možen na tej povezavi in/ali z registracijo v spletni učilnici.

Delite to objavo na socialnih omrežjih.

O AVTORJU

Področja o katerih pišem (kliknite na ikono):

NLP

COACHING

RAZVOJ VODENJA

RAZISKOVANJE

ORGANIZACIJSKI RAZVOJ

DIGITALNI MARKETING

>